Total avsporing

Det er lenge siden jeg har skrevet noe, for jeg har ikke orket å innrømme hva som skjer med meg. Jeg er totalt ute å kjøre når det kommer til helse og kosthold. For tiden har alt bare gått i oppløsning. Jeg sliter med å spise vanlig mat. Det går mye i søppelmat, som loff med nugatti, boller, sjokolader, potetgull og annet lite næringsrik og fornuftig mat. Jeg kan ha dager hvor jeg spiser masse søppel i løpet av formiddag og tidlig ettermiddag for så å bli så kvalm at jeg ikke spiser middag eller noe mer resten av dagen.

Psyken er heller ikke stabil for tiden. Depresjonen ligger og trykker, og sist jeg var hos legen følte jeg for første gang at hun mente at nå måtte jeg slutte å utsette ting og ta tak i vekta. Hvilket jeg må! Men jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, og ikke minst vet jeg ikke hva som skal til for at jeg faktisk skal klare å gjennomføre en livsstilsendring. Jeg vet at jeg går  ned i vekt når jeg spiser lavkarbo, men tanken på å sette i gang igjen er så fjern. Når jeg var hos legen ba jeg om  å få tatt blodprøver for å sjekke om jeg er i ferd med å utvikle diabetes. For jeg vet at dersom jeg ikke gjør noe så kommer den. Alle overvektige på mammas side har det. Men selv om jeg vet at det er veldig stor sannsynlighet for at jeg kan ha det klarer jeg ikke finne motivasjonen.

Det har vært noen tøffe ting på jobben også, og det stresset jeg har følt der har heller ikke hjulpet til å ta de dagene det krever for å knekke sukkersuget og stramme inn på kostholdet. Og når jeg er så sliten som jeg er nå så spiser jeg konstant når jeg kjører bil for jeg er redd for at jeg kommer til å sovne dersom jeg ikke gjør det. Og det er ikke akkurat gulerøtter jeg spiser da.

Så for å sette ting i struktur så tenkte jeg at jeg får lage en liste for meg selv på hva som er problemet. Så kanskje jeg klarer å jobbe med listen.

  • Overspising
  • Trøstespising
  • Kjedespising
  • Snikspising
  • Mangel på fysisk aktivitet
  • Ubehandlet depresjon
  • Elendig selvbilde

Vel, det var noen punkter. Det er sikkert mer. Men det er jo litt å jobbe med der. Får kanskje ta med lista til legen…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s