Veien mot et bedre liv

Da er jeg i gang med et nytt tak for å endre livsstil. Det er ikke snakk om bare slanking. Men slanking blir vel et resultat av endringen. Jeg kan ikke ha det på denne måten så da får jeg komme meg i gang.

Som jeg har skrevet tidligere har jeg klart å gå ned i vekt flere ganger tidligere, men ikke klart å holde vekta borte. Sist gang var i fjor da jeg kjørte en runde med Herbalife. Jeg gikk ned 15 kg, men vinteren ble tøffere enn fryktet og da endte jeg atter en gang opp med å trøstespise, kjedespise og overspise. Og en hver som kan litt om vektproblemer kan forstå hvor galt dette kan gå. Så jeg endte tilbake til startvekt +7 kg. Så de buksene som jeg i fjor sommer kunne dra av meg uten å åpne knapp og glidelås har jeg slitt med å få på meg i sommer. Men på trass har jeg ikke kjøpt inn nye. Jeg begynte allerede i juni å tenke på at jeg må i gang med lavkarbo igjen. Det er den eneste veien jeg kan gå uten å føle meg sulten konstant.

På tross av overvekt har jeg ennå ikke fått problemer med diabetes, kolesterol eller blodtrykk. Men det er jo bare et tidsspørsmål før i alle fall en av dem kan bli et problem. Det jeg har som kan skape litt vansker er fibromyalgi og unipolar lidelse. Unipolar lidelse er «broren» til bipolar lidelse (manisk depressiv), men man blir ikke manisk, bare deprimert. Så i vinter har depresjonen vært tilbake. Det er nesten to år siden den var så sterk som denne gangen. Og da klarte jeg ikke holde fokus på riktig kosthold. Jeg spiste for å holde meg våken når jeg kjørte bil. Jeg spiste på kveldene når de andre hadde lagt seg, og jeg spiste veldig feil mat til de vanlige måltidene.

I løpet av våren har depresjonen sluppet litt, og jeg har fått ny giv til å gjøre noe med helsa. I fjor sommer fikk vi hund, og den hjelper så jeg faktisk må ut. Det har vært en del kortere turer enn det burde i sommer, men vi har begynt å sykle litt. Og det har jeg tenkt til å fortsette med.

Nå er det altså lavkarbo som står på menyen for meg. Og det bør jeg sikkert satse på for resten av livet skal jeg få det til en gang for alle. Min retning innen lavkarbojungelen blir LCHF. Jeg har boka «Ketolysekuren» og henter litt tips der, men følger ikke den helt til punkt og prikke. Men satser på å holde meg i ketose ganske lenge for å ha mest mulig effektiv vektnedgang.

Jeg har tidligere vært mye inne på lavkarbo-forum. Men det har jeg ikke startet med denne gangen. Vet ikke om jeg kommer til å gjøre det heller. Men jeg har funnet en flott blogg som jeg kommer til å følge og hente inspirasjon fra.

Reklamer

En kommentar om “Veien mot et bedre liv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s